MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Mağdurun bozma ilamı üzerine zararı kovuşturma aşamasında giderildiği ve 5237 sayılı TCK'nın 168/2. maddesi gereğince indirim oranı 1/2 olarak uygulandığı halde zararın “Kovuşturma” yerine “Soruşturma” aşamasında giderildiğine dair ibare, mahallinde düzeltilebilir yazım hatası olarak kabul edilmiştir.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, uyulan bozmaya, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, suça sürüklenen çocuk ... ve müdafiinin temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 17.10.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy