MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel mahkemece sanık hakkında hırsızlık suçundan verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Müştekilere ait eşyaların zilyetliğinin sanığa devrinin söz konusu olmadığı yalnızca suçun gerçekleştiği iş yerinin zilyetliğinin sanığa devredildiği olayda, mahkemece suçun hırsızlık olarak nitelendirilmesinde herhangi bir isabetsizlik görülmemiş bu nedenle tebliğnamedeki bozma isteyen görüşe iştirak edilmemiştir.
Müşteki ...'a ait iş yerinden müşteki ...'in laptopu, müşteki ...'ın cep telefonunun çalındığı, sanığın suça konu eşyaların birden fazla kişiye ait olduğunu bilebilecek durumda olduğunun anlaşılması karşısında; müşteki sayısınca suç oluştuğu gözetilmeden, yazılı şekilde hüküm kurulması, karşı temyiz bulunmadığından, Anayasa Mahkemesinin hükümden sonra 24/11/2015 gün ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 08/10/2015 tarih, 2014/140 Esas ve 2015/85 sayılı kararı ile TCK'nun 53. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendine yönelik olarak vermiş olduğu iptal kararları kapsam ve içerik itibarıyla infaz aşamasında mahallinde gözetilebileceğinden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hâkimin takdirine göre, sanık ...'nın temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiriler dışında, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 09.05.2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy