MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel mahkemece sanık hakkında suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçundan verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanık ...’in savunmasında; ...’ün üç tekerlekli bir araba ile kesilmiş kalorifer kazan parçalarını işletmesinin önüne bıraktığını, demirlerin parasını istediği, Cüneyt’e bunlar çalıntıdır almam şeklinde belirttiğine dair anlatımına rağmen kendisinin suç eşyası olduğunu ifade ettiği eşyayı satın alması veya kabul etmiş olmasına karşılık şüphe duyduğu bu eşyalar bırakıldığında kolluğa da bilgi vermemesi, başvuruda bulunmamış olması karşısında; tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirek edilmemiştir.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, sanık ...’in temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 21/05/2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.