MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜMLER: Mahkumiyet
Yerel mahkemece sanıklar hakkında hırsızlık suçlarından verilen hükümler temyiz edilmekle, başvuruların süresi ve kararların niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanıkların müşteki ...’na ait motorsikleti çalarak diğer müştekinin aracının yanına götürdükleri, motorsikletin çalındığı yer ile motorsikletin bulunduğu yer arasında müşteki ...nin beyanına göre 20 metre mesafe var ise de bu esnada herhangi bir kesintisiz takip bulunmadığı ve çalınan motorsikletin sanıklar tarafından hakimiyet alanına geçirilmiş olduğu ve sanıkların diğer müştekinin aracından hırsızlık yapmaya çalıştıkları sırada polislerce ihbar üzerine yakalandıkları anlaşılmakla; bu oluşa göre müşteki ...’nun motorsikletinin çalınması eyleminin tamamlanmış olmasına rağmen sanıklar hakkında bu eylem sebebiyle TCK’nun 35. maddesi hükümlerinin uygulanması aleyhe temyiz olmadığından ve T.C. Anayasa Mahkemesinin hükümlerden sonra 24/11/2015 gün ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 08/10/2015 tarih, 2014/140 Esas ve 2015/85 Karar sayılı kararı ile TCK'nun 53. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendine yönelik olarak vermiş olduğu iptal kararlarının da kapsam ve içerik itibarıyla infaz aşamasında mahallinde gözetilebileceğinden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hâkimin takdirine göre, sanıklar ... ve ...’nin temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usûl ve kanuna uygun bulunan hükümlerin tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 26/11/2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.