MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Mala zarar verme
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel mahkemece suça sürüklenen çocuk hakkında mala zarar verme suçundan verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Kovuşturma aşamasında şikayetten vazgeçen mağdurun gerekçeli karar başlığında müşteki olarak yazılması, mahallinde giderilebilir maddi hata olarak görülmüştür.
Suça sürüklenen çocuğun bozma öncesi, 20/06/2013 tarihli alınan savunmasında, duruşmalardan bağışık tutulmak istediği anlaşılmakla, tebliğnamedeki düşünceye iştirak edilmemiştir.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, uyulan bozmaya, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, suça sürüklenen çocuk ... müdafiinin temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 25/04/2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.