MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel mahkemece sanık hakkında hırsızlık suçundan verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanık hakkında, bozma öncesi verilen hükümde neticeten 6 yıl hapis cezası verildiği ve temel cezanın tayini ile TCK'nun 43. maddesinin uygulanma oranı hususlarında bir bozma nedeni yapılmadığı halde, temyiz konusu hükümde 3 yıl 9 ay hapis cezası verilerek eksik ceza tayini aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya kapsamına göre, diğer temyiz nedenleri yerinde görülmemiştir. Ancak;
Sanık hakkında Babaeski Asliye Ceza Mahkemesinin 2008/178 Esas ve 2011/203 Karar sayılı ilamı tekerrüre esas alınmış ise de, Babaeski Asliye Ceza Mahkemesinin 03.07.2015 tarih, 2014/1011 Esas ve 2015/492 Karar sayılı mahkumiyet hükmü ile sanık hakkında TCK'nun 58. maddesinin uygulanmasına karar verilmediği ve bu mahkûmiyet hükmünün sadece sanık tarafından temyiz edildiğinin anlaşılması karşısında, sanık hakkında TCK’nun 58/6-7. maddesi uyarınca tekerrür uygulanmasına karar verilmek suretiyle, CMUK’nun 326/son maddesi hükmüne aykırı davranılması,
Bozmayı gerektirmiş, sanık ...’in temyiz nedeni bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenle tebliğnameye uygun olarak BOZULMASINA, bozma nedeni yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, 5320 sayılı Yasa'nın 8/1. maddesi yollamasıyla 1412 sayılı CMUK'nun 322. maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak, hüküm fıkrasından tekerrürle ilgili bölümün çıkarılması suretiyle, eleştiri dışında diğer yönleri usul ve yasaya uygun bulunan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 02.10.2019 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy