MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇLAR : Hırsızlık, mala zarar verme
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel mahkemece suça sürüklenen çocuk ve sanıklar hakkında hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından verilen hükümler temyiz edilmekle, başvuruların süresi ve kararların niteliği ile suçların tarihine göre dosya görüşüldü:
14.04.2011 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6217 sayılı Yasa'nın 26. maddesi ile 5320 sayılı Kanun'a eklenen geçici 2. maddesi uyarınca, hapis cezasından çevrilenler hariç olmak üzere, sonuç olarak belirlenen üçbin Türk Lirasına kadar olan (Üçbin Türk Lirası dahil) mahkumiyet hükümleri kesin olduğu belirlenmiş olup somut olayda sanıklar ve suça sürüklenen çocuk hakkında mala zarar verme suçlarından verilen hapis cezalarının TCK'nun 52/2. maddeleri gereğince adli para cezasına çevrilmiş oldukları anlaşıldığından tebliğnamedeki temyiz taleplerinin reddini isteyen görüşe iştirak edilmemiştir.
Suça sürüklenen çocuğun ve sanıkların aşamalardaki inkara dayalı istikrarlı savunmaları ve tüm dosya kapsamı değerlendirildiğinde, atılı suçların suça sürüklenen çocuk ve sanıklar tarafından işlendiğini ispata yarar, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı bir somut delil bulunmadığı dikkate alındığında suça sürüklenen çocuk ve sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi gerektiği gözetilmeden, yazılı şekilde üzerilerine atılı hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından mahkumiyetlerine karar verilmesi,
Bozmayı gerektirmiş, sanıklar ..., ..., suça sürüklenen çocuk ... müdafinin ve o yer Cumhuriyet Savcısının temyiz nedenleri bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükümlerin açıklanan nedenle tebliğnameye aykırı olarak BOZULMASINA, 01/10/2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy