MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel mahkemece suça sürüklenen çocuklar ... ve ... hakkında hırsızlık suçundan verilen hükümler temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararların niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Suça sürüklenen çocuk ...’nın atılı eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nun 142/1-b, 143, 31/2; 66/1-d, 66/2, 67/4. maddelerine göre belirlenen 7 yıl 6 ay kesintisiz, 10 yıl 15 ay kesintili zamanaşımı süresinin inceleme tarihinde henüz geçmediği anlaşıldığından tebliğnamedeki zamanaşımı nedeniyle düşme isteyen düşünceye iştirak edilmemiştir.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, suça sürüklenen çocuklar ... ve ... müdafiinin temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükümlerin tebliğnameye kısmen uygun olarak ONANMASINA, 26.09.2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.