MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel mahkemece suça sürüklenen çocuk hakkında hırsızlık suçundan verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Suça sürüklenen çocuk hakkında uygulanan ve suç tarihinde yürürlükte bulunan, 6545 sayılı Kanun'un 62. maddesi ile değişik 5237 sayılı TCK'nun 142/1-e maddesine konu hırsızlık suçuna ilişkin cezanın alt sınırının 3 yıl hapis cezası olmasına rağmen temel cezanın 2 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi suretiyle suça sürüklenen çocuk hakkında eksik ceza tayini, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, uyulan bozmaya, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, suça sürüklenen çocuk ...’nın temyiz nedeni yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında diğer yönleri usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 09.03.2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.