MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi ( Aile Mahkemesi S.)
Taraflar arasında vesayet hukukuna ilişkin olarak açılan davada ... ile ... Asliye Hukuk Mahkemelerince ayrı ayrı görevsizlik kararı verilmesi nedeni ile yargı yerinin belirlenmesi için gönderilen dosya içindeki tüm belgeler incelendi gereği düşünüldü:
- K A R A R -
Dava ile kısıtlı ...'ın annesi davacı ..., kısıtlının babası ve velisi olan eşi ...'ın rahatsızlığı nedeniyle vasiliğinin iptali ile kendisinin kısıtlıya vasi atanmasını talep etmiştir.
... Sulh Hukuk Mahkemesinin 15.01.2003 tarih, 2002/496 esas, 2003/15 karar sayılı ilamı le ergin ...'ın kısıtlanmasına ve ...'ın velayeti altına alınmasına kara verilmiş, aynı mahkemenin 12.04.2006 günlü kararıyla da bu sürecin uzatılmasına karar verilmiştir.
..., TMK'nun 335/2. maddesi uyarınca babası ...'in velayeti altında bırakılmıştır. Baba vasi atanmayıp velayetin devam edeceğine ilişkin hüküm kurulduğundan ve velayetin kaldırılması değiştirilmesi konularında ( TMK348, 349. md ) Aile Mahkemesi görevli bulunduğundan uyuşmazlığın ... Asliye Hukuk Mahkemesinde görülüp, sonuçlandırılması gerekmektedir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle; HUMK.’nun 25. ve 26. maddeleri gereğince ... Asliye Hukuk ( Aile Mahkemesi Sıfatıyla) Mahkemesinin YARGI YERİ OLARAK BELİRLENMESİNE, 18.02.2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.