MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
Çocuk mallarının korunmasına ilişkin olarak açılan davada Çerkezköy 2. Asliye Hukuk (Aile) ,Uşak Aile ve Reyhanlı Asliye Hukuk (Aile) Mahkemelerince ayrı ayrı yetkisizlik kararı verilmesi nedeni ile yargı yerinin belirlenmesi için gönderilen dosya içindeki tüm belgeler incelendi gereği düşünüldü:
-K A R A R –
Dava, Türk Medeni Kanunu’nun 352. ve devamı maddeleri uyarınca açılan çocuk mallarının korunması istemine ilişkindir.
Dosya kapsamından, Çerkezköy 2. Asliye Hukuk(Aile) Mahkemesinin 02.03.2009 günlü, Uşak Aile Mahkemesinin 30.07.2009 günlü ve Reyhanlı Asliye Hukuk(Aile) Mahkemesinin 14.12.2009 günlü(iade edilen) yetkisizlik kararlarının, taraflara tebliğe çıkartılıp, kesinleşme şerhi verilmeden gönderildiği anlaşılmaktadır.
HUMK’nun 25/II. maddesinde "iki mahkemenin aynı dava hakkında göreve veya yetkiye ilişkin olarak verdikleri kararlar temyiz edilmeksizin kesinleştiği takdirde görevli veya yetkili mahkeme Yargıtay’ca belirlenir." hükmüne yer verilmiştir.
Yargı yeri belirlenebilmesi için, her iki kararın da temyiz edilmeksizin kesinleşmiş olması gerektiğinden öncelikle, anılan kararların velayet kendisine bırakılan anne ...'a(...)tebliğe çıkartılıp temyiz edilmesi halinde dosyanın Yargıtay ilgili hukuk dairesine, temyiz edilmeden kesinleşmesi halinde kesinleşme şerhi verildikten sonra yargı yeri belirlenmesi için Daireye gönderilmesi gerekmektedir.
Sonuç: Bu aşamada yargı yeri belirleme koşulları bulunmayan dosyanın mahalline GÖNDERİLMESİNE, 02.07.2010 gününde oybirliği ile karar verildi