MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki taşınmaz hukukuna ilişkin davada Akşehir Sulh Hukuk ve Akşehir Asliye Hukuk Mahkemelerince ayrı ayrı görevsizlik kararı verilmesi nedeni ile yargı yerinin belirlenmesi için gönderilen dosya içindeki tüm belgeler incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Dava, tarafların murisi ...'un düzenlediği vasiyetname gereği dava konusu 733 ve 2397 numaralı parsellerdeki davalı adına olan hisselerin iptali ile davacı adına tescili
Sulh Hukuk Mahkemesi, taşınmazların toplamının bilirkişilerce saptanan değerine göre görevsizlik kararı vermiştir.
Asliye Hukuk Mahkemesi ise, tapu kaydının iptali ile tescili istenen davalı hissesinin yapılan keşif sonucu düzenlenen bilirkişi raporunda saptanan değerine göre görevin Sulh Hukuk Mahkemesine ait olduğu gerekçesiyle görevsizlik yönünde hüküm kurmuştur.
Dava ile 733 ve 2397 parsellerdeki 1/4 oranındaki davalı hissesinin iptali ile tescili istenmektedir. Uyuşmazlık konusu olan taşınmaz bölümü davalıya ait olan bu taşınmaz bölümü olup, yapılan keşif üzerine düzenlenen bilirkişi raporuna göre değeri, dava tarihinde Sulh Hukuk Mahkemesinin görev sınırı olan 6.330,00 TL'nin altındadır. Bu durumda uyuşmazlığın Akşehir Sulh Hukuk Mahkemesinde görülüp, sonuçlandırılması gerekmektedir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, HUMK.’nun 25. ve 26. maddeleri gereğince Akşehir Sulh Hukuk Mahkemesinin YARGI YERİ OLARAK BELİRLENMESİNE 05.11.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.