MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Hükümlü hakkında vesayet hukukuna ilişkin olarak açılan davada Isparta 1. Sulh Hukuk ve Senirkent Sulh Hukuk Mahkemelerince ayrı ayrı yetkisizlik kararı verilmesi nedeni ile yargı yerinin belirlenmesi için gönderilen dosya içindeki tüm belgeler incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R –
Dava, hükümlüye vasi tayini istemine ilişkindir.
Türk Medeni Kanununun 411. maddesine göre, vesayet işlerinde yetki, küçüğün veya kısıtlının yerleşim yerindeki vesayet dairesine aittir.
Dosya kapsamındaki,kısıtlı adayının cezaevine girmeden önceki yerleşim yerinin " ... Lojmanları,Senirkent/ Isparta" adresi olduğu, ... 15.Asliye Ceza Mahkemesinin 08.06.2009 günlü ilamı ve hükümlünün 18.08.2011 tarihli vasi istem dilekcesi ile Senirkent İlçe Emniyet müdürlüğünün 24.10.2011 günlü tutanağından anlaşılmıştır. Bu durumda uyuşmazlığın, ... Sulh Hukuk Mahkemesinde çözümlenmesi gerekmektedir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle; 6100 sayılı HMK.'nun 21 ve 22.(1086 sayılı HUMK.’nun 25 ve 26.) maddeleri gereğince Senirkent Sulh Hukuk Mahkemesinin YARGI YERİ OLARAK BELİRLENMESİNE, 30.12.2011 gününde oybirliğiyle karar verildi