MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davalı ... Sigorta A.Ş. vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
- K A R A R -
Davacı vekili, müvekkiline ait araca, davalıların maliki ve trafik sigortacısı olduğu aracın çarpması sonucu hasarlandığını, kazanın meydana gelmesinde müvekkile ait araç sürücüsünün kusurunun bulunmadığını, bu kaza nedeniyle hasar bedeli 19.076,35 TL, değer kaybı 3.000,00 TL, kazanç kaybı 1.980,00 TL olmak üzere toplam 24.056,35 TL müvekkilinin zararının olduğunu belirterek hasar bedeli ve değer kaybı toplamı 22.076,35 TL'nin davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline, kazanç kaybı 1.980 TL'nin davalı ... ,...'tan tahsiline karar verilmesini talep etmiştir.
Davalı ... Sigorta AŞ vekili, kaza tarihinden önce poliçenin iptal edildiğini belirterek davanın müvekkili şirket yönünden reddine karar verilmesini savunmuştur.
Davalı ..., aracı kaza tarihinden önce haricen sattığını, bu nedenle davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, toplanan deliller ve benimsenen bilirkişi raporuna göre, davanın kısmen kabulüne, hasar bedeli 19.000,00 TL'nin davalı ... yönünden olay tarihi olan 24/11/2009, davalı ... yönünden dava tarihinden itibaren yasal faizi ve poliçe limiti olan 15.000,00 TL ile sınırlı sorumlu olmak üzere davalılardan müteselsilen alınarak davacıya verilmesine, kazanç kaybı 500,00 TL'nin olay tarihi olan 24/11/2009 tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalı ...'tan alınarak davacıya verilmesine, fazlaya ilişkin istemin reddine karar verilmiş; hüküm, davalı ... Sigorta A.Ş. vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre davalı ... Sigorta AŞ. vekilinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 801,95 TL kalan onama harcının temyiz eden davalı ... Sigorta AŞ'den alınmasına 11.02.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy