MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Vesayet hukukuna ilişkin davada Bakırköy 1. Sulh Hukuk ve Batman Sulh Hukuk Mahkemelerince ayrı ayrı yetkisizlik kararı verilmesi nedeni ile yargı yerinin belirlenmesi için gönderilen dosya içindeki tüm belgeler incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Dava, babası tarafından tanınan küçüğün vesayet altına alınması istemine ilişkindir.
Türk Medeni Kanununun 411. maddesine göre, “vesayet işlerinde yetki, küçüğün veya kısıtlının yerleşim yerindeki vesayet dairesine aittir. Aynı Yasanın 19. maddesinde de; “Bir kimsenin ikametgahı, yerleşmek niyetiyle oturduğu yerdir...” hükümlerine yer verilmiştir.
Dosya kapsamındaki, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 13.11.2012 günlü yazısından küçüğün anne ve babası ile birlikte ... adresinde kaldığının anlaşılmasına göre, uyuşmazlığın Bakırköy 1. Sulh Hukuk Mahkemesinde çözümlenmesi gerekmektedir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle; 6100 Sayılı HMK.’nin 21. ve 22.(1086 sayılı HUMK.’nin 25 ve 26.) maddeleri gereğince Bakırköy 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin YARGI YERİ OLARAK BELİRLENMESİNE, 15.02.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy