MAHKEMESİ :İcra Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki istihkak davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine dair verilen hükmün süresi içinde davacı 3.kişi vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı (üçüncü kişi) vekili, Davacı (üçüncü kişi) vekili, Üsküdar 4. İcra Müdürlüğü’nün 2008/17291 Takip sayılı dosyasında yazılan talimat uyarınca, Tuzla İcra Müdürlüğü’nün 2009/516 sayılı talimat dosyasında yapılan 09.02.2009 ve Şişli İcra Müdürlüğü’nün 2009/430 sayılı Talimat dosyasında yapılan 03.11.2009 günlü hacizlere konu iki adet güç kaynağının üçüncü kişi şirkete ait faturalı eşyalar olduğunu, tamir ve bakımı için satıcı firmada bırakıldığını, teslim almak için 02.11.2009’da gittiklerinde haczi öğrendiklerini, belirterek istihkak iddiasının kabulü ile haczin kaldırılmasına karar verilmesini istemiştir.
Davalı (alacaklı) vekili, usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen duruşmalara katılmadığı gibi cevap da vermemiştir.
Davalı (borçlu şirket) vekili, mahcuzlardan bir kısmının borçlu şirkete ait olduğunu, ancak dava ve takip dışı ... İş Makineleri Ltd. Şti.ne satıldığını, diğerlerinin ise Yıldız İnşaat ...ne aitken aynı şirkete satıldığını, kendileri ile ilgisinin bulunmadığını belirtmiştir.
Mahkemece toplanan delillere göre: “bilirkişi raporuna göre davacının ticari defterlerinin kapanış tasdikinin bulunmadığı, faturaların her zaman temini mümkün belgelerden
olduğu, istihkak iddiasının yerinde görülmediği“ gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiş; hüküm, davacı üçüncü kişi vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacı üçüncü kişi vekilinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 2,75 TL kalan onama harcının temyiz eden davacı 3.kişiden alınmasına 25.6.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.