MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
.: ...-...
...-...
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne dair verilen hükmün, süresi içinde davalı ... ve davalı ... tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Dava, trafik kazasından kaynaklanan maddi tazminatın tahsiline ilişkindir. Mahkemece 399,06 TL'nın davalılardan tahsiline karar verildiğinden kesin niteliktedir. Kesin olan kararların temyiz istemleri hakkında mahkemece bir karar verilebileceği gibi, ........1990 gün .../... sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı uyarınca ...’ca da temyiz isteminin reddine karar verilebilir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle davalı ...'nin ve davalı ...'in temyiz istemlerinin (dilekçelerinin) temyize konu edilen miktar yönünden mahkeme hükmünün kesin olması nedeniyle REDDİNE, peşin alınan harcın istek halinde temyiz eden davalılar ... ve ...'e geri verilmesine ....01.2013 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy