MAHKEMESİ :Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davacılar vekili ile davalı sigorta şirketi vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacılar vekili, davalı sigorta şirketine yeşil kart sigorta poliçesi ile sigortalı araçla yurt dışında meydana gelen kazada desteklerinin öldüğünü açıklayıp, fazlaya dair haklarını saklı tutarak davacı eş ... için 2.000 TL, diğer davacılar için 1.000'er TL destekten yoksun kalma ve davacılar için 50.000 TL manevi tazminatın kaza tarihinden itibaren işleyecek avans faizi ile birlikte davalılardan müştereken ve müteselsilen (sigorta şirketi sadece maddi tazminattan sorumlu olarak) tahsiline karar verilmesini talep etmiştir. Davacılar vekili birleştirilen dava ile de, davacı ... için ilaveten 37.825 TL destekten yoksun kalma tazminatı talep etmiştir.
Davalılar vekilleri, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, iddia, savunma ve toplanan kanıtlara göre; birleşen davanın zaman aşımı nedeni ile reddine, asıl davada, davacı ... için 2.000 TL, ... için 1.000 TL destekten yoksun kalma tazminatının davalı sigorta şirketinden temerrüt tarihi 11.10.2002'den, diğer davalıdan ise dava tarihinden itibaren işleyecek avans faizi ile birlikte limit dahilinde müştereken ve müteselsilen tahsiline, davacıların manevi tazminat isteminin reddine, davacı ...,... ’in maddi tazminat isteminin reddine karar verilmiş; hüküm, davacılar vekili ile davalı sigorta şirketi vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacılar vekili ile davalı sigorta şirketi vekilinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiye usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 5,90 TL kalan onama harcının temyiz eden davacılardan alınmasına, aşağıda dökümü yazılı 587,77 TL fazla alınan temyiz peşin harcının istek halinde temyiz eden davalı sigortaya geri verilmesine 19.3.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy