MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabul kısmen reddine dair verilen hükmün süresi içinde davalı ... ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü vekilleri tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, yaya müvekkilinin yolu kendisine yeşil ışık yandığında sırada geçmek istediği sırada davalıların işleten ve sürücüsü oluduğu aracın çarpması sonucu yaralanmasına neden olduğunu belirterek 20.000,00.-TL manevi tazminatın tahsilini talep etmiştir.
Davalı ... vekili, müvekkilinin kusurlu olmadığını ve talep edilen tazminatın fahiş olduğunu belirterek davanın reddini savunmuştur.
Davalı İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü vekili, kazaya davacının sebep olduğunu belirterek davacının reddini savunmuştur.
Mahkemece, iddia, savunma, toplanan kanıtlara ve benimsenen bilirkişi raporuna göre; davalı sürücünün % 100 kusurlu olduğu kabul edilerek davanın kısmen kabul kısmen reddi ile 10.000,00.-TL manevi tazminatın tahsiline karar verilmiş; hüküm davalı ... ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü vekilleri tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp değerlendirilmesinde ve özellikle manevi tazminat talebi ile ilgili olarak hüküm kurulurken olayın meydana geliş şekli, tarafların ekonomik ve sosyal durumları, olay nedeniyle
duyulan acı ve elemin derecesi ve BK'nın 47. maddesindeki (6098 sayılı TBK m. 56) özel haller dikkate alınmış bulunduğuna göre, davalı ... ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü vekillerinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda dökümü yazılı 512,10 TL kalan onama harcının temyiz eden davalılardan alınmasına 30.10.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy