MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davalı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, davalıya ait aracın davacı tarafa zorunlu mali sorumluluk sigortası ile sigortalı olduğunu, dava dışı sürücü tarafından ehliyetsiz olarak kullanılırken 2 araca çarparak hasarladığı için davacının 8.558 TL hasar bedelini 20.12.2011'de, 330 TL'yi de 1.11.2011'de ödediği belirtilerek, ödenen 8.888 TL'nin ödeme tarihlerinden işleyecek ticari faizi ile davalıdan rücuan tahsiline karar verilmesini talep etmiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, iddia, savunma ve toplanan kanıtlara göre; davanın kısmen kabulü ile, 8.195,04 TL tazminatın 330 TL'sine 1.11.2011 tarihinden, 7.865,04 TL'sine de 20.12.2011 tarihinden işleyecek avans faizi ile birlikte davalıdan tahsiline karar verilmiş; hüküm, davalı tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davalının yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiye usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 397,26 TL kalan onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına 31.10.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.