MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı mahkemenin görevsizliğine dair verilen hükmün süresi içinde davalı ... vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, müvekkilinin davalılardan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü’nün maliki, ...’nin trafik sigortalısı, ...’in sevk ve idaresindeki araçtan araç sürücüsünün kusuru nedeniyle düşerek yaralandığını ve sakat kaldığını belirtip fazlaya dair hakları saklı kalmak üzere 5.000,00 TL geçici iş göremezlik tazminatı, 330,00 TL tedavi masrafı ve 35.000,00 TL manevi tazminat olmak üzere toplam 40.330,00 TL’nin iç olay tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalı ... için maddi tazminat ve sigorta poliçe limitiyle sınırlı olmak üzere davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmesini istemiştir.
Mahkemece tüm dosya kapsamına göre davanın sigorta şirketine karşı sigorta poliçesine dayalı olarak açılmış olması ve Türk Ticaret Kanunu’nun 1483 ve devamı maddelerinde zorunlu sorumluluk sigortalarının düzenlenmiş bulunması nedeniyle görevli mahkemenin Ticaret Mahkemesi olduğu belirtilerek görevsizlik kararı verilmiş, hüküm davalı ... Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü vekili tarafından temyiz edilmiştir.
2013/14087
2013/12640
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde, dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre davalı ... Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü vekilinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 24,90 TL peşin harcın onama harcına mahsubuna 23.9.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.