MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davalılar ... İlaç ...ve Tic. AŞ ve ... vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
5236 Sayılı Yasa ile HUMK.da yapılan değişiklik sonucu anılan yasanın 427.maddesinde öngörülen kesinlik sınırı 1.1.2013 tarihinden itibaren 1.820,00 TL.ye çıkarılmıştır.
Çine Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 27.03.2013 tarihli kararında davalılar aleyhine araç hasarı ve manevi tazminata ilişkin ilk hüküm onanarak kesinleşmiş olup, temyize konu ilamda davalılar ... İlaç ...ve Tic. AŞ ve ... aleyhine hükmedilen tedavi gideri tazminat tutarı toplam 393,52 TL, 1.820,00 TL'yi aşmadığından verilen karar kesin niteliktedir. Kesin olan kararların temyiz istemleri hakkında mahkemece bir karar verilebileceği gibi, 1.6.1990 gün ve 3/4 sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı uyarınca Yargıtayca da temyiz isteminin reddine karar verilebilir.
SONUÇ:Yukarıda açıklanan nedenlerle davalılar ... İlaç ...ve Tic. AŞ ve ... vekilinin temyiz isteminin mahkeme hükmünün kesin olması nedeniyle REDDİNE peşin alınan Harcın istek halinde temyiz eden davalılar ... İlaç San. ve Tic. AŞ ve ...'a geri verilmesine 19.09.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy