MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davacılar ve davalılar vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, müvekkillerin murisi ve desteği ...'nın davaların işleteni ve sürücüsü olduğu aracın karıştığı trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirterek davacı eş Havva için 30.000,00 TL manevi, davacı çocuk Çağdaş için 15.000,00, TL manevi tazminat talep etmiştir.
Davalılar, davanın reddi gerektiğini savunmuştur.
Mahkemece, toplanan delillere göre, masraf yatırılmadığı için ispatlanamayan davanın reddine karar verilmiş; hüküm davacılar tarafından temyiz edilmiş, yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından yapılan temyiz incelemesi sonucunda;eksik gider kalemlerinin tek tek gösterilmemiş olması nedeni ile kararın bozulmasına karar verilmiş, yerel mahkemece bozmaya uygun yapılan yargılama sonucunda; davacı eş Havva için 20.000,00 TL manevi, davacı çocuk Çağdaş için 10.000,00, TL manevi tazminata karar verilmiş; hüküm, davacılar ve davalılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
2013/14170
2013/13085
Dosyadaki yazılara, mahkemece uyulan bozma kararı gereğince hüküm verilmiş olmasına göre, davacılar ve davalılar vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 24,30 TL peşin harcın onama harcına mahsubuna, aşağıda dökümü yazılı 1.536,30 TL kalan onama harcının temyiz eden davalılardan alınmasına 30.9.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.