MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davalı ... vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı maliki olduğu aracın davalılardan Yapı Kredi Sigorta A.Ş.’nin zorunlu mali mesuliyet sigorta sözleşmesi ile sigortalısı, ...’un sevk ve idaresindeki aracın tam kusurlu olarak çarpması sonucu hasarlandığını belirtip fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak üzere 12.163,06 TL hasar tutarının davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmesi istemiştir.
Davalı ...Ş. vekili cevap süresinin uzatılmasını istemiş ancak cevap vermemiştir.
Davalı ... kusurun davacıda olduğunu belirtip hasara itiraz ederek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece toplanan delillere ve tüm dosya kapsamına göre davanın kısmen kabulü ile 8.000,00 TL ‘nin davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmiş; hüküm, davalı ... tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde, dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre davalı ...’un yerinde görülmeyen
tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 409,48 TL kalan onama harcının temyiz eden davalı ...'dan alınmasına 4.11.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.