MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasında görülen davada ...Sulh Hukuk Mahkemesi ile ... Sulh Hukuk Mahkemelerince ayrı ayrı yetkisizlik kararı verilmesi nedeni ile yargı yerinin belirlenmesi için gönderilen dosya içindeki tüm belgeler incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Dava, trafik kazası nedeniyle maddi ve manevi tazminat istemine ilişkindir.
...Sulh Hukuk Mahkemesince, 15/01/2013 tarih ve 8 sayılı HSYK kararı ile ...ilçesinin ...ilçesinin yargı alanından ayrılarak ... yargı alanına dahil edildiği gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmiştir.
... Sulh Hukuk Mahkemesi ise, davanın kesin yetkiye tabi olmadığı, tarafların yetki itirazı olmadan yetkisizlik kararı verilemeyeceğini belirterek yetkisizlik yönünde hüküm kurmuştur.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 15.01.2013 tarih ve 8 sayılı kararı uyarınca ...İlçesinin ...İlçesi yargı alanından çıkarılarak ... İlçesi yargı alanına bağlandığı anlaşılmakta ise de davanın açıldığı tarih itibarıyla ...Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yetkisinin devam ettiği, ... Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yetkisinin idari nitelikteki kararın alındığı 15.01.2013 tarihinden sonra açılan davalar için söz konusu olduğu anlaşıldığından uyuşmazlığın ...Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülüp, sonuçlandırılması gerekmektedir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle; 6100 Sayılı HMK.’nun 21. ve 22. maddeleri gereğince ...Sulh Hukuk Mahkemesi'nin YARGI YERİ OLARAK BELİRLENMESİNE, 28.03.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.