MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davacı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, müvekkili şirkete kasko sigortalı araçta ve emtiada meydana gelen toplam 13.601 TL hasar bedelinin sigortalıya ödendiğini, davalı aslınta tamamen kusurlu ise de; kaza tutanağında %60 kusur izafe edildiğini belirterek kusur oranına isabet eden 8.160 TL'nın ödeme tarihinden işleyecek avans faiziyle davalıdan tahsilini talep etmiştir.
Davalı vekili, kusur oranını, tazminat miktarını kabul etmediğini, davacı aracının aşırı havaleli (yüksek) vaziyette, sebze yüklü olarak süratli bir şekilde, arkadan gelip yolun geçişe müsait olup olmadığına bakmadan, müvekkiline ait aracı sollamak isterken, müvekkilinin römorkunun sol arka köşesinden çarpıp, sıyırıp geçtikten sonra refüje çıkıp-inerek, üzerindeki sebzelerin bir kısmını dökerek, durmak suretiyle kaza yaptığını, olay saatinde caddenin aydınlatılmış vaziyette olduğunu, davacıya sigortalı aracın sürücüsünün olayda kusurlu olduğunu belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davanın kısmen kabulü ile 3.567,06 TL tazminatın ödeme tarihinden işleyecek yasal faizi ile davalıdan tahsiline karar verilmiş; hüküm, davacı vekili tarafnıdan temyiz edilmiştir.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp değerlendirilmesinde, özellikle oluşa uygun olarak düzenlenen
uzman bilirkişi raporunda belirtilen kusur oranının hükme esas alınmasında bir usulsüzlük bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 3,15 TL kalan onama harcının temyiz eden davacıdan alınmasına 11.4.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy