MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde taraf vekilleri tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, müvekkili tarafından kasko sigortalı aracın 30/09/2008 tarihinde yol üzerinde açık unutulan rögar kapağına aracının alt kısımlarını çarpması sonucu hava yastıklarını da açılması ile hasarlandığını, 4.345,65 TL hasar bedelinin 06/11/2008 tarihinde sigortalıya ödendiğini, alacağın faizi ile birlikte tahsili için davalı hakkında başlatılan icra takibine davalının itiraz ettiğini ileri sürerek itirazının iptalini, % 40 icra inkar tazminatına hükmolunmasını talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, müvekkili idareye husumet yöneltilemeyeceğini savunarak davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, toplanan delillere ve bilirkişi raporuna dayanılarak, hasar miktarının 4.345,62 TL olduğu, davalı İSKİ Genel Müdürlüğünün kazada % 65 oranında, davacı şirkete sigortalı araç sürücüsünün % 35 oranında kusurlu olduğu gerekçesiyle kusura göre 2.824,65 TL asıl alacağa yapılan itirazın iptaline, icra inkar tazminatı talebinin reddine karar verilmiş; hüküm, taraf vekilleri tarafından temyiz edilmiştir.
Mahkemece toplanıp değerlendirilen delillere, özellikle oluşa ve dosya içeriğine uygun olarak düzenlenen uzman bilirkişi raporunda belirtilen kusur oranının ve tazminata ilişkin hesaplamanın hükme esas alınmasında bir usulsüzlük bulunmamasına göre taraf vekillerinin yerinde görülmeyen tüm
temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 127,95 TL kalan onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, aşağıda dökümü yazılı 45,70 TL fazla alınan temyiz peşin harcının temyiz eden davacıya geri verilmesine 11.6.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy