MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki davada... 3. Sulh Hukuk Mahkemesince görevsizlik kararı verilmesi nedeni ile yargı yerinin belirlenmesi için gönderilen dosya içindeki tüm belgeler incelendi, gereği düşünüldü:
K A R A R-
Dosya kapsamından, Asliye Hukuk mahkemesince verilen görevsizlik kararının temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 6.HD.nin 23/9/2013 gün 2013/2047-12872 sayılı kararı ile onandığı ve görevsizlik kararının bu suretle kesinleştiği anlaşılmıştır. Bu karar, niteliği itibariyle kesin olup, mahkemeleri bağlayıcılığı özelliği vardır. Bu nedenle, Sulh Hukuk Mahkemesinin davaya görevli mahkeme sıfatıyla bakması gerekirken dosyanın yeniden Yargıtay'a gönderilmesi yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, yargı yeri belirleme koşulları bulunmayan dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİ, 07.11.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy