MAHKEMESİ :İş Mahkemesi
Taraflar arasında yargı yerinin belirlenmesi için gönderilen dosya içindeki tüm belgeler incelendi, geregi düşünüldü;
- K A R A R -
Dosya kapsamından, ...19. İş Mahkemesinin verdiği 02/07/2014 gün ve 2014/422-355 esas ve Karar sayılı kararının taraflara tebliğe çıkarılıp, kesinleşme şerhi verilmeden gönderildiği anlaşılmaktadır.
6100 Sayılı HMK.’nun 22/II. maddesinde "İki mahkemenin aynı dava hakkında göreve veya yetkiye ilişkin olarak verdikleri kararlar kanun yoluna başvurulmaksızın kesinleştiği takdirde, görevli veya yetkili mahkeme, ilgisine göre bölge adliye mahkemesince veya Yargıtayca belirlenir." hükmüne yer verilmiştir.
Yargı yeri belirlenebilmesi için, her iki kararın da temyiz edilmeksizin kesinleşmiş olması gerektiğinden öncelikle, anılan görevsizlik kararının mahkemesince taraflara tebliğe çıkarılıp, temyiz edilmesi halinde dosyanın Yargıtay ilgili hukuk dairesine, temyiz edilmeden kesinleşmesi halinde kesinleşme şerhi verildikten sonra yargı yeri belirlenmesi için Daireye gönderilmesi gerekmektedir.
SONUÇ: Bu aşamada yargı yeri belirleme koşulları bulunmayan dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 07.11.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy