MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davalı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacılar vekili, davalıya trafik (ZMSS) sigortalı aracın sebebiyet verdiği trafik kazasında davacıların eşi/babaları ve destekleri olan karşı araç sürücüsü ...'in vefat ettiğini ileri sürerek, ıslahla birlikte davacı eş ... için 67.374,91 TL., ... için 4.380,05 TL.,... için 1.138,13 TL.,... için 8.548,23 TL.,... için 7.004,46 TL. ve ... için 2.064,39 TL. olmak üzere toplam 90.510,17 TL. destekten yoksun kalma tazminatının davalıdan tahsiline karar verilmesini talep etmiştir.
Davalı vekili, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, toplanan delillere göre, davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Mahkemece toplanıp değerlendirilen delillere, özellikle oluşa ve dosya içeriğine uygun olarak düzenlenen uzman bilirkişi raporunda belirtilen kusur oranının ve tazminata ilişkin hesaplamanın hükme esas alınmasında bir usulsüzlük bulunmamasına göre davalı vekilinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 4.636,75 TL kalan onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına 15.12.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.