MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davalı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, müvekkiline ait aracın, seyir halinde olduğu sırada davalı idaresindeki hayvan sürüsünün kontrolsüz olarak yola çıkması sonucu meydana gelen trafik kazasında hasarlandığını belirtip, fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla 7.051,00 TL hasar bedelinin kazada kusurlu olan davalıdan 23.06.2013 olay tarihinden işleyecek yasal faiziyle birlikte tahsiline karar verilmesini istemiştir.
Davalı kusurun davacı taraftar olduğunu belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece toplanan delillere ve tüm dosya kapsamına göre davanın kabulü ile 7.051,00 TL’nin 22.06.2013 kaza tarihinden işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiline karar verilmiş; hüküm, davalı tarafından temyiz edilmiştir.
Mahkemece toplanıp değerlendirilen delillere, özellikle oluşa ve dosya içeriğine uygun olarak düzenlenen uzman bilirkişi raporunda belirtilen kusur oranının hükme esas alınmasında bir usulsüzlük bulunmamasına göre davalının yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 456,45 TL kalan onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına 8.12.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.