MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davalı ... A.Ş. vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, davacıya maksimum kasko poliçesi ile sigortalı olan aracın davalıların trafik sigortacısı ve işleteni olan araçla çarpışması sonucu hasarlandığını, kazanın davalının kusurundan kaynaklandığını belirterek, sigortalısına ödenen 3.557,97TL' nin ödeme tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmesini talep etmiştir.
Davalı ... şirketi vekili, davalıya ait aracın trafik sigortacısı olmadıklarını belirterek davanın reddini savunmuştur.
Diğer davalı vekili, kusur durumuna itiraz ederek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, toplanan delillere dayanılarak;davanın davalı ... Şirketi yönünden reddine,davalı ...A.Ş. yönünden kısmen kabulüne 3.283,24TL nin ödeme tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile davalıdan tahsiline, fazlaya dair istemin reddine karar verilmiş; hüküm, davalı ... A.Ş. vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Mahkemece toplanıp değerlendirilen delillere, özellikle oluşa ve dosya içeriğine uygun olarak düzenlenen uzman bilirkişi raporunda belirtilen kusur oranına ilişkin hesaplamanın hükme esas alınmasında bir usulsüzlük bulunmamasına göre davalı...A.Ş. vekilinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda dökümü yazılı 167,28 TL kalan onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına 11.12.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.