MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
-K A R A R-
Davalı ... Malz. San. Ve Tic. Ltd. Şti vekili tarafından temyiz dilekçesi verdiği ve temyiz defterine kaydedilmiş ise dosya içinde temyiz harcının yatırıldığına ilişkin bir makbuza rastlanmamıştır. 21.05.1985 gün ve 1984/5 esas, 1985/1 sayılı Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kararında, harca tabi olmasına rağmen hesap edilip ilgilisinden alınmadan temyiz defterine kaydedilen temyiz dilekçeleri hakkında da HUMK`nun 434/3. (yeni 6100 sayılı HMK’nin 344. maddesi) maddesinde öngörülen eksik harç ödenmesi ile ilgili işlemin kıyasen uygulanması ve bu durumda temyiz isteminin, temyiz defterine kaydedildiği tarihte yapılmış sayılması gerektiği açıklanmıştır.
Bu itibarla, kayıtlar üzerinde inceleme yapılarak, davalı ... Malz. San. Ve Tic. Ltd. Şti vekili tarafından temyiz harcının yatırılıp yatırılmadığının araştırılması, ve harcı yatırılmamış ise 6100 Sayılı HMK'nin geçici 3.maddesi delaletiyle mülga, 1086 sayılı HUMK'nun 434/3. maddesi uyarınca davalı ... Malz. San. Ve Tic. Ltd. Şti vekiline muhtıra çıkarılıp temyiz harcı yatırıldıktan sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere, dosyanın Dairemize gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE 13/04/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy