MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel mahkemece sanıklar hakkında hırsızlık suçundan verilen hükümler temyiz edilmekle, başvuruların süresi ve kararların niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hâkimin takdirine göre; suçun sanıklar tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz nedenleri de yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Sanıkların, Metrobüs inşaat alanında kullanım gereği bulunan yürüyen merdiven paslanmaz çelik kaplamalarını çalmaya çalışmaları şeklindeki eylemlerinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 142/1-e maddesine konu hırsızlık suçunu oluşturmasına rağmen aynı Kanun'un 141/1. maddesi uyarınca cezalandırılmaları sonucu eksik ceza tayini,
Bozmayı gerektirmiş, sanıklar ... ile ...’in temyiz talepleri bu bakımdan yerinde görüldüğünden, hükümlerin açıklanan nedenlerle tebliğnameye uygun olarak BOZULMASINA, aleyhe temyiz olmadığından yeniden hüküm kurulurken 5320 sayılı Kanun'un 8/1. maddesi yollamasıyla 1412 sayılı CMUK'nun 326/son maddesi uyarınca sanıkların kazanılmış haklarının GÖZETİLMESİNE, 15/09/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy