(2004 S. K. m. 277)
Dava: Taraflar arasındaki tasarrufun iptali davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın görev yönünden reddine dair verilen hükmün süresi içinde davacı vekili ve davalı S. vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
Karar: Davacı Egesel İnşaat Nak. Haf. Taah. ve Beton Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. vekili borçlular SNC Yapı Malz. veİnş San. ve Tic. Ltd. Şti. ve REA Yapı Malz. Mim. San. Ltd. Şti. aleyhine icra takibi yaptıklarını, borcu karşılayacak mal bulunamadığını ileri sürerek borçlunun, dava konusu taşınmazların diğer davalılara satışına ilişkin tasarrufların iptalini talep etmiştir.
Mahkemece, davanın ticari nitelikte olmayıp görevin asliye hukuk mahkemesine ait olduğu gerekçesi ile dava dilekçesinin görev yönünden reddine karar verilmiş; hüküm, davacı vekili ve davalı S. vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Sonuç: Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına, tasarrufun iptali davalarının ticari nitelikte olmamasına, asliye ticaret ve asliye hukuk mahkemeleri arasındaki işbölümü ilişkisinin 6100 sayılı HMK ile görev ilişkisine dönüşmüş olmasına ve kararda yazılı diğer gerekçelere göre davacı vekili ile davalı S. vekilinin temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 24,30 TL peşin harçların onama harçlarına mahsubuna, karar düzeltme yolu kapalı olarak 16.09.2013 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy