MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki rücuen tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne dair verilen hükmün süresi içinde davalı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı vekili, müvekkiline kasko sigortalı aracın kaza sonucu pert olması nedeniyle 21.500,00 TL araç bedelinin sigortalıya ödendiğini, aracın sovtajının 3.750,00 TL'ye satıldığını, davalının olayda kusurlu bulunduğunu, bakiye 17.750,00 TL zarar olduğunu belirterek davalının %75 kusur oranına isabet eden 13.312,50 TL'nin ödeme tarihi olan 13.11.2012’den itibaren işleyecek avans faiziyle davalıdan tahsilini talep etmiştir.
Davalı vekili davanın reddini istemiştir.
Yapılan yargılama sonucunda yerel Mahkemece verilen davanın kabulüne dair karar davalı vekilinin temyiz başvurusu sonucunda Dairemizin 26.11.2018 tarihli ve 2018/94-2018/11202 sayılı ilamı ile bozulmuştur.
Mahkemece uyulan bozma ilamı ve tüm dosya kapsamına göre davanın kabulü ile 13.312,50 TL’nin dava tarihi olan 23/01/2013 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı yandan alınıp davacı yana verilmesine karar verilmiş; hüküm, davalı vekilince temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara, mahkemece, uyulan bozma kararı gereğince hüküm verilmiş olmasına, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına, bozma ile kesinleşen yönlere ilişkin inceleme yapılmasının mümkün olmamasına göre; davalı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, 492 Sayılı Harçlar Yasasının 13/J maddesi uyarınca davalıdan harç alınmamasına, 17/02/2021 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy