MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇ : Konut dokunulmazlığını ihlal etme
HÜKÜMLER : Mahkumiyet
KARAR
Yerel Mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Suça sürüklenen çocuklara yüklenen suçun yasa maddesinde öngörülen cezaların türü ve üst sınırı itibariyle 5237 sayılı TCK'nın 66/1-e maddesinde belirlenen 4 yıllık asli dava zamanaşımının, suç tarihinden iddianamenin düzenlendiği 27.03.2014 tarihine kadar gerçekleştiği gözetilmeden kamu davalarının düşürülmesi yerine, yargılamaya devamla mahkumiyet hükmü kurulması,
Yasaya aykırı, suça sürüklenen çocuk ... müdafii ve suça sürüklenen çocuk ...'nin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görüldüğünden sair yönleri incelenmeyen hükümlerin 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi uyarınca uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK'nın 321. Maddesi gereğince BOZULMASINA, ancak; yeniden yargılama yapılmasını gerektirmeyen bu hususta anılan yasanın 322. maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak karar verilmesi mümkün olduğundan suça sürüklenen çocuklar hakkında açılan kamu davalarının gerçekleşen dava zamanaşımı nedeniyle, tebliğnameye uygun olarak 5237 sayılı TCK'nın 66/1-e, CMK'nın 223. maddeleri gözetilerek DÜŞÜRÜLMESİNE, 24.05.2018 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy