MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Fuhuş
HÜKÜM : Mahkumiyet
KARAR
Yerel Mahkemece bozma üzerine verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanık ... hakkında verilen 08/05/2013 tarihli mahkumiyet kararının, sanık ... tarafından temyizi sonucu Dairemiz tarafından bozulduğu, 08/05/2013 tarihli mahkumiyet kararının sanık ... tarafından temyiz edilmeyerek kesinleştiği, ancak Daremizin kararına uygun olarak, mahkemece bozma kararının sanık ... yönünden de sirayet ettirilerek 28/05/2018 tarinde TCK'nın 227/3. maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verildiği, sanık ... tarafından bu karar temyiz edildiği anlaşılmış ise de,
Dairemizce de benimsenen Yargıtay Ceza Genel Kurulunun 31/10/2012 tarih, 2011/777 esas, 2012/1819 sayılı kararında da belirtildiği üzere, CMUK'nın 325. maddesindeki sirayete ilişkin düzenleme, hükmü temyiz etmeyenlerin veya temyiz istemi reddedilenlerin, temyiz edenlerden daha ağır bir ceza ile cezalandırılmaları adaletsizliğini gidermek amacı ile yasaya konmuştur. Bu suretle temyiz edenler lehine oluşacak durumdan, temyiz etmeyenlerin de istifadesi sağlanmış olacaktır. Bozmanın sirayetinde, yerel mahkeme hükmü, temyiz etmeyen sanık yönünden bozulmamakta, anılan maddeler uyarınca sanık, bozma kararının sonucundan yararlandırılmaktadır.
Lehe bozmadan 1412 sayılı CMUK'nın 325. maddesi uyarınca faydalanan sanığın, bozmadan sonra yeniden kurulan hükmü temyize yetkisi bulunmadığından, 5320 sayılı Kanunun 8/1 ve 1412 sayılı CMUK'nın 317. maddeleri uyarınca sanık ...'nın tebliğnameye aykırı olarak, TEMYİZ İSTEĞİNİN REDDİNE, 17/04/2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy