(634 S. K. m. 19)
Dava: Dava dilekçesinde müdahalenin meni ve kal ile masrafların davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir. Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Karar: Taşınmazın çatı arası olduğu anlaşılan dava konusu yer, ortak yerlerden olmakla birlikte Kat Mülkiyeti Kanununun 16. maddesinin 2. fıkrası kapsamında kat malikleri ortak kullanımına konu olabilecek bir yer olmayıp ancak ana gayrimenkule ait ortak tesisleri barındırabilir. Bu nedenle davalının bu yerde 19. maddesinin 2. fıkrasına aykırı olarak kurduğu kat kaloriferi ve hidrofor tesisinin kaldırılması suretiyle müdahalesinin men'ine karar verilmesi doğru ise de, davacılarında bu yerden hisseleri oranında yararlanmalarına (dosya kapsamına göre eski ve kullanılmayan eşya koymak suretiyle) karar verilmesinde isabet görülmemiştir.
Sonuç: Ancak bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden hüküm fıkrasının 1 numaralı bendinin 2. satırında yer alan davacıların hisseleri oranında çatı arasından istifadelerine sözcüklerinin metinden çıkarılarak hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye onama harcının temyiz edene yükletilmesine, 24.11.1992 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy