MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Davacı dava dilekçesinde, 25.03.1964 doğumlu ... ...'e ait nüfus kaydının iptalini istemiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Davacı dilekçesinde, 25.03.1964 doğumlu ... ... adlı kardeşi olmadığı halde nüfusa kaydedildiğini, bunun gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek bu kaydın iptalini istemiş; mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kabulüne karar verilmiştir.
Dosya içindeki bilgi ve belgelerin incelenmesinde; nüfus kaydının iptali istenen ... ...'in ..., , ..., ..., adlı kardeşleri ile annesi ...'nın bulunduğu, mahkemece verilecek kararın adı geçenlerin de hukukunu etkileyeceği gözardı edilerek bu kişilerin davaya dahil edilip taraf teşkili sağlanmadan, ayrıca ...'in nüfusa tesciline ilişkin doğum tutanağı getirtilip tanıkları dinlenmeden, 25.03.1964 doğumlu ... ...'in okul, seçmen kütüğü ve buna benzer yerlerde resmi kaydının olup olmadığı etraflıca araştırılmadan eksik inceleme ile hüküm kurulması doğru görülmemiştir.
Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar gözönünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK.nun 428.maddesi gereğince BOZULMASINA, 07.02.2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.