MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Davacı vekili dava dilekçesinde, yargılama yenilenerek davacının 11.05.1976 olan doğum tarihinin 11.05.1975 olarak düzeltilmesine ilişkin Tarsus 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 1995/319 Esas-276 Karar sayılı kararının ortadan kaldırılmasını istemiştir. Mahkemece, yargılamanın yenilenmesi talebinin reddine, mahkemenin 27.04.1995 gün 1995/319 Esas-276 Karar sayılı kararının onanmasına karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasal gerektirici nedenlere ve özellikle kanıtların takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak;
Mahkemece yargılanmanın yenilenmesi isteminin reddi ile yetinilmesi gerekirken, "mahkemenin 27.04.1995 tarih 1995/319 Esas-276 Karar sayılı kararının onanmasına" da karar verilmesi doğru değil ise de, bu yanılgının giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, hüküm fıkrasının 1 nolu bendinin metinden çıkartılıp onun yerine "1-Davanın reddine" ibaresi yazılması suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye onama harcının temyiz edene yükletilmesine, 07.02.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy