MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, vakfın dağıldığının tespiti istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Dava dilekçesinde, Baki Kültür ve Eğitim Vakfı'nın kendiliğinden sona erdiğinin tespiti ile sicilden terkini istenilmiş, mahkemece davanın kabulüne karar verilmiştir.
Dava konusu vakıf senedinin 8. maddesinde, vakfın fesih ve tasfiyesinin genel kurulun salt çoğunlukla alacağı bir karar ile mümkün olacağı hükme bağlanmış olup dosyadaki bilgi ve belgeler ile özellikle Dairenin geri çevirme kararı üzerine getirtilen vakfın sona ermesine ilişkin 30.04.2011 günlü kararın genel kurul değil vakfın diğer bir organı olan mütevelli heyet tarafından alındığı anlaşıldığından davanın bu sebeple reddi yerine kabulüne karar verilmesi doğru görülmemiştir.
Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar gözönünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK.nun 428.maddesi gereğince BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 14.02.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy