Davacılar ....vd. ile davalılar ..... vd. aralarındaki vakıf evladı olduğunun tespiti davasına dair ... ....Asliye Hukuk Mahkemesinden verilen ........2011 günlü ve 2011/389-2011/672 sayılı hükmün düzeltilerek onanması hakkında Dairece verilen ....09.2012 günlü ve 2012/7991-2012/9339 sayılı ilama karşı davalı ... Genel Müdürlüğü vekili tarafından karar düzeltme isteminde bulunulmuştur.
Bu isteğin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
Yargıtay ilamının başlık kısmında davanın niteliği “vakıf evladı olduklarının tespiti” yerine “galleye müstehak vakıf evladı olduklarının tespiti" olarak yazılmış olması maddi hataya dayandığından bu hususa değinilmekle yetinilmiştir.
Düzeltilmesi istenilen Yargıtay ilamında ve benimsenen mahkeme kararındaki gerekçelere göre düzeltme dileğinde ileri sürülen sebepler HUMK.nun 440. maddesindeki yazılı hallerden hiç birisine uymadığından vaki düzeltme isteğinin REDDİNE, takdiren 219,00 TL para cezası ile aşağıda yazılı bakiye karar düzeltme red harcının düzeltme isteyenden alınarak hazineye gelir kaydettirilmesine, ....01.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.