MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, muaraza giderilerek davalılara ait parsellerin yönetim planına davacıların havuzdan faydalanmalarına ilişkin olarak şerh konulması istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm bir kısım davalılar tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz istemlerinin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Davacılar vekili dava dilekçesinde, havuzdan yararlanmaya ilişkin olarak davalılara ait parsellerin yönetim planına şerh konulmasını, davacılar ile davalılar arasındaki havuzun kullanılmasına ilişkin muarazanın giderilmesini istemiş, mahkemece davanın kabulüne karar verilmiştir.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasal gerektirici nedenlere ve özellikle kanıtların takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak;
Kat maliklerinin iradesi yerine geçerek 2594, 2604, 2605 parsellerin yönetim planına havuzun kullanımı yönünden şerh konulmasına karar verilmesi doğru değil ise de, bu yanılgının giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden mahkeme kararının hüküm fıkrasının ... numaralı bendinin ikinci paragrafının beşinci satırından başlayan "bu hususta 2594, 2604, 2605 parsellerin yönetim planlarına şerh konulmasına" ibaresinin metinden çıkarılması suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye onama harcının temyiz edenlere yükletilmesine, 31.01.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy