MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, Kamulaştırma Yasasının 4650 Sayılı Yasayla değişik hükümleri uyarınca, kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm taraf vekillerince temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
1-Dava konusu taşınmaza emsal alınan 1527 ada 17 parsel sayılı taşınmazın değerlendirmede esas alınan 01.02.1993 tarihli resmi satış akit tablosunun (alıcısını, satıcısını, satış bedelini gösteren) onaylı bir örneğinin ve tapu kaydının tapu müdürlüğünden,
2-Emsal alınan 1527 ada 17 parsel sayılı taşınmaz ile dava konusu 4520 ada 107 parsel sayılı taşınmazın bulundukları cadde ve sokak itibariyle belediyece belirlenen 2006 yılındaki emlak vergisine esas asgari m² değerinin ilgili belediye başkanlığından,
Sorularak alınacak cevap yazılarının dosya içerisine konulmasından sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere gönderilmesi için dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 19.03.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.