MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, davacının gerçek kızı olmadığı halde davalı ...'nın davacının nüfus hanesinde kayıtlı olduğundan nüfus kaydının düzeltilmesi istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasal gerektirici nedenlere ve özellikle kanıtların takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak;
Nüfus kaydının iptaline karar verilen ...'ın, Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 104. maddesine aykırı olarak iptal üzerine her hangi bir nüfus hanesine kaydının yapılmayarak mağduriyete ve infazda tereddüte sebebiyet verilmesi doğru değil ise de bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden gerekçeli kararın hüküm bölümünün 1 numaralı bendinin 3. satırındaki "...kaydının iptal edilmek suretiyle kapatılmasına" tümcesinin hükümden çıkarılmasına, yerine "... kaydının bu haneden iptali ile kayıtlı bulunduğu idari birimin son hanesine yeni bir aile sıra numarası altında idarece taşınmasına" tümcesinin eklenmesi suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, 09.07.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.