MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, Kamulaştırma Yasasının 4650 Sayılı Yasayla değişik hükümleri uyarınca, kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Dosya geri çevrilmiş ise de geri çevirme kararının tam olarak yerine getirilmediği anlaşılmıştır.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelerin incelenmesinde, davalılar ..., ... ve ...’ya çıkartılan dava dilekçeleri tebligatlarının yurtdışında olduklarından bahisle bila tebliğ iade edildiği, geri çevirmeden önce adı geçen davalıların hepsine tebligatların aynı çatı altında kardeşi ...’ye yapıldığı, bunun hayatın olağan akışına aykırı olduğu geri çevirme sonrası bu davalılar için tebligatların yine aynı çatı altında şerhiyle yengesi ...’ye yapıldığı anlaşılmıştır.
Adı geçen davalıların adreslerinin yurt dışında olduğu anlaşıldığına göre tebligatlar geçerli değildir. 6099 Sayılı Yasanın 5. maddesi ile 7201 sayılı Yasanın 21. maddesine eklenen 2. fıkra hükmüne göre, tebligatın geçerli olabilmesi için muhatabın adres kayıt sistemindeki adresine yapılması gerekir. Bu nedenle adı geçen davalıların yurtdışında ikamet ettiği açık adresi resmi ve özel kurum, kuruluş ve dairelerden, ayrıca zabıta vasıtasıyla tahkik ve tespit edilerek, 7201 sayılı Yasa ile bu yasayı değiştiren 6099 sayılı Yasa ve ilgili Yönetmelik hükümleri dikkate alınarak usulüne uygun bir şekilde mahkeme kararının tebliğinin yapılıp, temyiz süresinin beklenmesinden ve bu hususların yerine getirildiğinin mahkeme hakimince bizzat denetlenmesinden sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere gönderilmesi için dosyanın mahkemesine bir kez daha GERİ ÇEVRİLMESİNE, 04.10.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.