MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
Asıl ve birleşen dava dilekçelerinde, apartmanın ortak pis su giderinin taşması sonucu oluşan 16 milyar TL zararın faizi ve masraflarla birlikte davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın asıl dava yönünden husumetten reddine, birleşen davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davacı ve davalı vekilleri ile birleşen davanın bir kısım davalılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz istemlerinin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
1-Birleşen dava yönünden;
Her bir davalının payına düşen miktar dikkate alındığında davacı ve davalılar için temyize konu edilen miktar 1.170 TL sını geçmemektedir.
HUMK.nun 5219 sayılı Yasa ile değişik 427. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca miktar veya değeri 1.170 TL yı geçmeyen kararlar kesin olduğundan miktar yönünden temyiz dilekçesinin REDDİNE, temyiz peşin harçlarının istek halinde temyiz eden davacı ve birleştirilen davanın bir kısım davalılarına iadesine,
2-Asıl dava yönünden;
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasal gerektirici nedenlere ve özellikle kanıtların takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak;
Davanın niteliği gereği davalı taraf lehine maktu vekalet ücretine hükmedilmesi gerekirken nispi vekalet ücretine hükmedilmesi doğru değil ise de, bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, gerekçeli kararın hüküm fıkrasının 1/b bendinde yer alan "1.800,00"ün hükümden çıkartılarak yerine "250" yazılması suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, aşağıda yazılı fazla alınan temyiz peşin harcının istek halinde temyiz edenlerden davalı Ender Berker'e iadesine, 10.09.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.