MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, Kamulaştırma Yasasının 4650 Sayılı Yasayla değişik hükümleri uyarınca, kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasal gerektirici nedenlere ve özellikle kanıtların takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak;
Davacı idare dava dilekçesinde dava konusu kamulaştırılan taşınmazın TEİAŞ Genel Müdürlüğü lehine irtifak hakkının tesisine ve tapuya kayıt ve tesciline karar verilmesini istediği halde mahkemece infazda ve uygulamada çelişki oluşturabilecek şekilde yalnızca "davacı lehine irtifak hakkı tesisine" şeklinde karar verilmesi doğru değil ise de bu eksikliğin giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden gerekçeli kararın hüküm fıkrasının birinci bendinin son satırındaki " TESİSİNE " sözcüğünden sonra gelmek üzere ek olarak "VE DAVACI İDARE ADINA TAPUYA KAYIT VE TESCİLİNE" tümcesi yazılmak suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, 09.12.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.