MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, Kamulaştırma Yasasının 4650 Sayılı Yasayla değişik hükümleri uyarınca, kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
1-Davalı ...'ya gerekçeli karar ve temyiz dilekçesi tebliği haber verilen imzası alınmadan tebliğ edildiği anlaşıldığından Tebligat Kanununun 21.maddesi ve Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik hükümlerine uygun değildir. Bu nedenle adı geçen davalıya 7201 sayılı Tebligat Yasası ve Yönetmelikte öngörülen yöntemlere uygun olarak ve 7201 sayılı Tebligat Yasasının 19.01.2011 günü yürürlüğe giren 6099 sayılı Yasa ile değişik hükümleri de gözetilerek gerekçeli karar ve temyiz dilekçesi tebliği sağlanıp temyiz ve cevap süresinin beklenmesinden,
2-Davalılardan ...'ya mahkemenin gerekçeli kararı ve temyiz dilekçesi Tebligat Yasasının 35.madesine göre tebliğ edilmiş ise de; bu maddeye göre tebligat yapılabilmesi muhataba daha önce aynı adreste usulüne uygun bir tebligat yapılmış olması şartına bağlı olduğundan yapılan tebligat geçerli değildir. (Davalıya dava dilekçesi ekli duruşma gün ve saatini bildirir tebligat iade edilmiştir. )
Bu nedenle adı geçen davalının tebligata yarar açık adresi ilgili kurumlardan ve zabıta vasıtasıyla araştırılıp Tebligat Yasası ve ilgili Yönetmelik hükümlerine uygun bir şekilde mahkemenin gerekçeli kararının ve temyiz dilekçesinin tebliği ile temyiz ve cevap süresinin beklenmesinden,
Sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere gönderilmesi için dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 08.04.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy